Terugblik 2021

TERUGBLIK 2021

JONG TALENT

Robert Hutten 2021 (1)
Robert Hutten 2021 (8)
Robert Hutten 2021 (9)
Robert Hutten 2021 (4)

Gastbeiaardier ROBERT HUTTEN


We keken er zo naar uit. Het concert met Robert Hutten op 9 mei. Corona liet ons terug niet toe om dit op een normale wijze te organiseren.

Maar Robert was wel van de partij. Deze jonge Nederlandse beiaardier kwam maar al te graag naar Grimbergen afgezakt. Hij speelde een mooi concert met een waaier van verschillende genres: improvisaties, klassiek,religieus en modern. De beiaard speelt immers voor iedereen. Dit alles onder het waakzame oor van zijn leermeester waarvan we vernamen dat deze jonge maan een mooie toekomst voor zich heeft in de beiaardwereld. Nadien konden we niet anders dan "een frietje steken". Tenslotte brachten we nog een bezoek aan de maquette van de basiliek speciaal voor blinden personen. Op die wijze kon Robert zich een beeld vormen van onze mooie barokke basiliek.

Robert, we hopen je nog te mogen ontmoeten.

DAG VAN RIEN - DAG VAN DE BEIAARD

Site 5
Site 3
Site 6
Site 2
DSCN8539
IMG_5939
b6bda7a7-5647-49c8-b191-60d339253e25
IMG_5935
Site 1
Site 4
DSCN8544
DSCN8543
DSCN8554

GastbeiaardiersRICHARD DE WAARDT & DINA VERHEYEN


Op zondag 20 juni vierde we onze 1ste "Dag van Rien" Rien was 20 jaar beiaardier in Grimbergen en zorgde voor een heropleving van de beiaardcultuur in onze gemeente. Rien gaf een nieuwe elan aan de Zomeravondconcerten, zorgde voor de Bes klok in de beiaard waardoor het totaal op 49 klokken kwam, bracht het Wereldcongres voor Beiaard naar Grimbergen en nog veel meer. Hij was tevens de drijvende kracht achter de oprichting van onze vereniging Beiaardvrienden Grimbergen.

Hoog tijd dus om een jaarlijks terugkerend concert zijn naam te geven "Dag van Rien" elke jaar op de derde zondag in juni.

We ontvingen het muzikale koppel Richard de Waardt en Dina Verheyen. Hij beiaardier in Rotterdam, zij docent aan de Beiaardschool in Mechelen en beiaardier in Puurs.

Beide beperken hun niet met beiaard en treden ook met accordeon, klarinet, zang,....

Zij brachten en mooi gevarieerd programma maar mochten starten met een verjaardagslied omdat de Gerda de echtgenote van Rien jarig was zondag.

ZOMERAVONDCONCERTEN

PATER FEYENDAG