Gastbeiaardiers Zomeravondconcerten 2018

Wat speelt de beiaard elk uur ?

Het slaan van het uur op de toren wordt steeds voorafgegaan door een korte automatische bespeling van de beiaard.

Deze melodie wordt maandelijks, rond het midden van maand, aangepast.

Ook jij kan daaraan meewerken, laat ons weten welke melodie jij graag zou horen en we houden hiermee, in de mate van het mogelijke, rekening bij de volgende aanpassingen.

info@beiaardvriendengrimbergen.be

 

Oxygene (Jean Michel Jarre)

Chariots of fire (Vangelis)

Hey Brother (Avicii)

Happy Birthday "50" (2014)

Tom Van Peer op de Grimbergse beiaard

Geluidstechniek en opname:

Dieter De Mulder - Imagine This - Grimbergen

Alle rechten © Beiaardvrienden Grimbergen 2015

 

PRIVACYVERKLARING AGV

De Grimbergse beiaard - 49 klokken - Klokkengieterij Eijsbouts

Gastbeiaardiers Zomeravondconcerten 2018

Rachel Perfect (USA)

6 juli 20 uur

 

Rachel Perfecto komt uit New York en studeerde muziek en astrofysica aan Yale University, waar ze voor het eerst de beiaard leerde kennen. In haar eerste jaar werd ze lid van de Yale Guild of Carillonneurs en begon ze haar beiaardstudies bij Ellen Dickinson. In juni 2015 werd ze ook lid van de Guild of Carillonneurs in North America. Dankzij een studiebeurs van de Belgian American Educational Foundation studeerde Rachel een jaar aan de Koninklijke Beiaardschool 'Jef Denyn' waaraan ze in juni 2016 met de grootste onderscheiding afstudeerde. Voor haar eindwerk schreef ze een handleiding over het maken van arrangementen voor de beiaard. Rachel is ook actief als hoboïst, organist en dirigent.

Bob van der Linde (Nederland)

13 juli 20 uur

 

Bob van der Linde (*1995) behaalde in 2017 zijn Bachelor of Music diploma ‘orgel en kerkmuziek’ aan HKU Utrechts conservatorium en ‘beiaard’ aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij studeert nu bij de HKU verder voor zijn Master orgel en beiaard.

Hij won diverse prijzen op Internationale improvisatie en interpretatie beiaard concoursen te Goes(2015), Breda(2016) en Springfield-USA(2017). Bob is organist van Oud-Katholieke St. Vitus in Hilversum en de Anglican church in Zwolle. Vanaf 2018 is Bob Stadsbeiaardier van de Eusebiuskerk in Arnhem.

Galina Elshaeva (Rusland)

20 juli 20 uur

 

Galina Elshaeva studeerde in 2008 af aan de Faculteit van de Kunsten van de Staatsuniversiteit van St. Petersburg als organist, klavecinist en beiaardier. Ze studeerde beiaard bij Jo Haazen. Ze is momenteel beiaardier van het Peterhof Staatsmuseum (St. Petersburg) en geeft regelmatig concerten in Rusland en West-Europa. Ze is eveneens organist van de St. Michael kathedraal in St. Petersburg en pianodocent aan het conservatorium van St. Petersburg.

The Bells' Angels (Twan Bearda & Luc Rombouts) (Belgiê)

4 augustus 20 uur

 

Luc Rombouts en Twan Bearda richtten in 2000 het beiaardduo The Bells' Angels op.

The Bells’ Angels willen het beiaardrepertoire verrijken met werken die niet kunnen

gespeeld worden door één beiaardier. Zo bereiken ze een nieuwe totaalklank die de

beiaard nog meer tot zijn recht doet komen als concertinstrument.

Zij laten zich hierin vooral inspireren door de zware vijfoctaafsbeiaard van de Leuvense universiteit. Op hun repertoire staat werk van Bach, Beethoven, Schubert, Liszt, Bizet, Milhaud, Orff en anderen.

The Bells’ Angels waren de jongste jaren te horen op verschillende plaatsen in België en Nederland, maar ook in Polen en Ierland.

 

Luc Rombouts (1962) studeerde in 1987 af aan de Koninklijke Beiaardschool 'Jef Denyn' in Mechelen. Hij is stadsbeiaardier van Tienen en als universiteitsbeiaardier van Leuven bespeelt hij de beiaarden van de universiteitsbibliotheek en het Groot Begijnhof. Hij gaf concerten in de meeste Europese beiaardlanden en de USA, en heeft vele publicaties op zijn actief.

 

Twan Bearda (1973) studeerde in 2002 af aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ in Mechelen. Hij begon zijn studie in 1991 bij Peter Bremer, en later nam hij les bij Eddy Mariën en Boudewijn Zwart. In 2003 behaalde hij de eerste prijs in de prestigieuze Koninging Fabiola wedstrijd voor beiaard.Samen met Luc Rombouts, beiaardier van de universiteitsbeiaard in Leuven, vormt hij het vierhandig duo “The Bells Angels”.

Sinds 2009 bespeelt hij de beiaard van Grimbergen. In het dagelijks leven is Twan onderzoeker aan een micro-elektronisch onderzoeksinstituut in Leuven.

Florian Cosaert

10 augustus 20 uur

 

Florian Cosaert (°1993) begon zijn muziekstudies op vierjarige leeftijd. Aan het Stedelijk Conservatorium te Kortrijk studeerde hij Algemene Muzikale Vorming, Algemene Muzikale Cultuur, piano, klassieke gitaar en electrische gitaar.

Florian deed zijn middelbare studies aan de Kunsthumaniora voor Muziek en Dans MUDA te Gent-Evergem. Daar specialiseerde hij zich in Jazz, piano, electrische gitaar en contrabas.

Ondertussen volgde hij lessen aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn”. Dit deed hij aanvankelijk in de afdeling van dit instituut te Roeselare en nadien in de hoofdschool te Mechelen. Hij studeerde er naast beiaardspel de vakken campanologie, harmonie, practische harmonie, improvisatie, compositie en arrangement.

In 2012 won hij de 2e prijs in de Internationale Wedstrijd voor Jonge Beiaardiers te Mechelen. Op 31 mei 2014 behaalde hij er met onderscheiding het getuigschrift “Beiaardier”.

In september 2014 werd Florian aangesteld als stadsbeiaardier van de West-Vlaamse stad Izegem.

Als contrabassist speelde hij verschillende seizoenen in het symfonisch orkest van Jeugd en Muziek Oost-Vlaanderen (JEEMO). Als Jazz-muzikant treedt hij op met verschillende formaties van kwintet tot bigband. De voorbije jaren speelde hij beiaardconcerten in België, Nederland, Frankrijk en Ierland. Samen met zijn vader Koen Cosaert vormt hij een duo voor beiaard vierhandig. In 2012 maakten ze samen een concerttourné doorheen de Verenigde Staten waar ze speelden in ondermeer Rochester (NY), Buffalo, Erie en Denver.

Vincent Hensen (Nederland)

17 augustus 20 uur

 

Vincent Hensen (1986) is organist, koordirigent en beiaardier. Voordat hij zich toelegde op beiaardspel, studeerde hij Docent Muziek en vervolgens Orgel aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zijn docent waren Theo Jellema en Erwin Wiersinga. In 2015 won hij het Internationaal Beiaardimprovisatieconcours in Den Bosch. In hetzelfde jaar is hij toegelaten tot de masteropleiding Beiaard, welke valt onder de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Vincent dirigeert verschillende koren, waaronder sinds 2013 het Toonkunstkoor Delfzijl. In Appingedam is Vincent in 2012 benoemd tot cantor-organist van de Nicolaïkerk, waar hij het historische Hinsz-orgel (1744) bespeelt. In Winschoten en Veendam is Vincent in 2016 tot beiaardier benoemd. Tevens is hij in het kader van ‘2018 Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa’ voor gedurende dit jaar benoemd tot beiaardier van de beiaard van de stadhuiskoepel in Leeuwarden aan het Hofplein.

Roy Kroezen (USA)

24 augustus 20 uur

 

Roy Kroezen studeerde orgel aan het Arnhems Conservatorium, en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Bernard Winsemius en Henk Verhoef. Verder volgde hij de Meerjarige Dirigenten Opleiding te Zwolle, en ontving hij beiaardlessen van Geert D'hollander en Carl van Eyndhoven. In Nederland was hij beiaardier van Zwolle, Arnhem, Hoogeveen en Huissen. Hij was 22 jaar organist van het Apostolisch Genootschap in Hilversum en dirigent van diverse koren. Ook was hij jarenlang voorzitter van de Muziekcommissie van de Nederlandse Klokkenspel Vereniging. Hij gaf wereldwijd beiaardconcerten, en in 2002 speelde hij negen weken lang zes maal per dag concerten in Huis ten Bosch, een Nederlands familiepark op het eiland Kyushu in Japan. Vanaf september 2016 is hij beiaardier van Centralia in Illinois. Verder is hij organist van de Episcopaalse kerk in Mount Vernon en theaterorganist in St. Louis.

Anna Maria Reverté (Spanje/Catalonië)

31 augustus 20 uur

 

Anna Maria Reverté werd geboren in Barcelona en volgde muziekonderwijs bij haar ouders en later aan het conservatorium in Barcelona. Beiaard studeerde ze bij M.D. Coll en Leen 't Hart, en later aan de beiaardscholen van Nederland en Denemarken. Intussen behaalde ze ook een graduaat filosofie en pedagogie aan de universiteit van Barcelona. Ze werd onderscheiden met internationale beiaardprijzen en heeft gejureerd in verschillende prestigieuze wedstrijden. Ze treedt op in heel Europa en de Verenigde Staten en heeft verschillende opnames gemaakt. Sinds 1988 is ze beiaardier van het Palau de la Generalitat, de zetel van de Catalaanse regering in Barcelona. Samen met Koen Van Assche deelt ze een project met een eigen mobiele beiaard: www.bronzenpiano.com.