Gastbeiaardiers 2018

Wat speelt de beiaard elk uur ?

Het slaan van het uur op de toren wordt steeds voorafgegaan door een korte automatische bespeling van de beiaard.

Deze melodie wordt maandelijks, rond het midden van maand, aangepast.

Ook jij kan daaraan meewerken, laat ons weten welke melodie jij graag zou horen en we houden hiermee, in de mate van het mogelijke, rekening bij de volgende aanpassingen.

info@beiaardvriendengrimbergen.be

 

Oxygene (Jean Michel Jarre)

Chariots of fire (Vangelis)

Hey Brother (Avicii)

Happy Birthday "50" (2014)

Tom Van Peer op de Grimbergse beiaard

Geluidstechniek en opname:

Dieter De Mulder - Imagine This - Grimbergen

Alle rechten © Beiaardvrienden Grimbergen 2015

 

PRIVACYVERKLARING AGV

De Grimbergse beiaard - 49 klokken - Klokkengieterij Eijsbouts

Gastbeiaardiers 2018

Nikita Gratchev

20 mei 16u30 (Abdijtuin open)

 

Nikita is geboren in 1998 te Mechelen. Hij kreeg zijn eerste muzieklessen van zijn ouders en gaf zijn eerste concert toen hij 5 jaar oud was.

Hij studeerde beiaard en piano aan de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” en klarinet aan het Conservatorium van Mechelen.

Bovendien speelt hij op een tiental Russische volksinstrumenten zoals harmonica, verschillende soorten van zhaleika’s, treshetki, rubel’, blok fluit, Russische lepels e.a.

Elke zomer neemt hij deel aan het zomerprogramma in Middlebury College (Vermont, VS) waar hij samen met 60-tal Amerikaanse studenten optreedt in het koor en het orkest.

Samen met de jeugdbeiaardklas van de Koninklijke Beiaardschool o.l.v. Elena Sadina, nam hij deel in verschillende festivals en gaf concerten in België, Nederland, Engeland, Frankrijk, Portugal, de Verenigde Staten en Rusland.

Hij was twee keer de winnaar van de Internationale Jeugdbeiaardwedstrijd (in 2012 in België en in 2014 in Frankrijk).

Nikita heeft al meerdere soloconcerten gegeven in Europa en Amerika. Hij studeert momenteel rechten aan de VUB in Brussel.

In 2017 heeft Nikita het Conservatorium van Mechelen beëindigd voor klarinet en de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn”, beiden met “Grote onderscheiding”.

 

Koen Cosaert

17 juni 16u30

 

Koen Cosaert is directeur van de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” te Mechelen. Aan dit instituut en aan de afdeling ervan te Roeselare is hij sinds 1987 docent campanologie en beiaardspel. Sedert 2007 is hij ook gastdocent voor beiaard en campanologie aan de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg.

Hij is stadsbeiaardier te Kortrijk, Izegem, Harelbeke en Roeselare. Hij maakte concertreizen doorheen geheel Europa, de Verenigde Staten, Canada, Japan en Australië.

Als campanoloog werkte hij mee aan verschillende tentoonstellingen, tijdschriften en publicaties over klokken en beiaarden. Verder gaf hij wereldwijd lezingen op congressen en studiedagen.

Koen Cosaert is bestuurslid van de Vlaamse Beiaard Vereniging. Van 2011 tot 2017 was hij secretaris van de Wereld Beiaard Federatie (WCF).

 

Aelys Demeyere studeerde piano, harp en zang aan het Conservatorium te Kortrijk. Ze vervolmaakte zich verder voor zang aan het Lemmensinstituut. Tegelijkertijd studeerde ze muziekwetenschap aan de KU Leuven. Ze treedt geregeld op als vocale soliste. Als echtgenote en moeder van een beiaardier heeft ze haar plaats in de beiaardwereld verworven.