2017
Foto Alain Meilis
Foto Monique Moyson-Devil
Foto Dieter De Mulder
Foto Philip Muls

Wat speelt de beiaard elk uur ?

Het slaan van het uur op de toren wordt steeds voorafgegaan door een korte automatische bespeling van de beiaard.

Deze melodie wordt maandelijks, rond het midden van maand, aangepast.

Ook jij kan daaraan meewerken, laat ons weten welke melodie jij graag zou horen en we houden hiermee, in de mate van het mogelijke, rekening bij de volgende aanpassingen.

 

info@beiaardvriendengrimbergen.be

Beleef of herbeleef "Kronieken"

Integrale live registratie van deze éénmalige

unieke voorstelling.


Steun de "Beiaardvrienden Grimbergen"

door aankoop van deze DVD voor slechts €10,-


De opbrengst wordt volledig gebruikt voor meer

concerten en activiteiten rond onze

Grimbergse beiaard.


Happy Birthday "50" (2014)

Tom Van Peer op de Grimbergse beiaard

Geluidstechniek en opname:

Dieter De Mulder - Imagine This - Grimbergen

Alle rechten © Beiaardvrienden Grimbergen 2015


PRIVACYVERKLARING AGV

De Grimbergse beiaard - 49 klokken - Klokkengieterij Eijsbouts

Terugblik op 2017

Jong talent


Naar jaarlijkse traditie geven de Beiaardvrienden een podium aan een jonge beiaardier/ster. Dit jaar was de 13 jarige Elien Van den Broeck te gast. Een iets wat zenuwachtige maar wilskrachtige jonge dame nam plaats achter het klavier van de 49 klokkentellende beiaard en speelde op verbluffende wijze haar concert. Het talrijk opgekomen publiek was in de ban haar krachtige bespeling. Haar leermeester, Erik Vandevoort, was eveneens aanwezig en luisterde even gespannen en geconcentreerd mee. Elien kreeg assistentie van Jasper Depraetere bij de uitvoering van 2 vierhandige werken. Na afloop werd Elien ontvangen met een staande ovatie ! We zijn er van overtuigt dat we in de komende jaren nog veel zullen horen van Elien. Proficiat !Pater Feyendag


Twan en Tom zorgden voor een geweldige mooie afsluiter van dit beiaardseizoen. Hun beiaard- en accordeonklanken brachten een 100-tal muziekliefhebbers samen in de abdijtuin welke voor de gelegenheid toegankelijk was voor het publiek. Zij genoten van de muzikale reis waarop beide geweldige muzikanten hun meenamen. Applaus en bloemen waren na afloop meer dan verdient !

Dag van de Beiaard


Dit jaar kwam de mobiele beiaard van Boudewijn & Lydia Zwart, uit Nederland, op bezoek.

Zij stelden hun beiaard op in de ruïnes van het Prinsenkasteel in het Prinsenbos.

Het duo "Black & Beauty" brachten om 15u30 een programma voor kinderen. Zij konden kennis maken met de wondere wereld van de beiaardmuziek. Na de nodige zang en dans konden ze zelf even achter het klavier en de klokken bespelen.

Om 17u. brachten zij een beiaardconcert in samenspel met piano. Lydia op de beiaard en Boudewijn achter de piano. Na dit mooie concert ging iedereen blij naar huis.

Voor deze gelegenheid stelde het MOT zijn deuren open en waren er verschillende workshops, smeden, brons gieten en met de jongste onder ons werden er kaarsjes gegoten in de vorm van een klokje.

Een fantastische locatie samen met een prachtige weer zorgde voor een onvergetelijke "Dag van de Beiaard"

Zomeravondconcerten


De maanden juli en augustus zijn "de" zomermaanden, de zon gaat laat onder en de temperaturen zijn aangenaam. Ideaal om te genieten van de beiaard.

Internationale beiaardiers én beiaardiers uit Vlaanderen brachten dit jaar weer wondermooie concerten op de vrijdagavonden.

We konden horen hoe de beiaard zijn plaats kreeg aan de andere kant van de wereld en in buurlanden. Maar ook kreeg oude muziek zijn plaats en genoten we van de typische Vlaamse beiaardstijl. Zoals steeds werd elk concert afgesloten met een gezellige babbel nadien en kon iedereen ronduit vragen stellen aan de beiaardiers.