Gastbeiaardiers 2017
De Grimbergse beiaard - 49 klokken - Klokkengieterij Eijsbouts

Elien Van den Broeck

21 mei 16u30 (Abdijtuin open)

 

Elien Van den Broeck (°2003) startte op 9-jarige leeftijd met haar beiaardstudies in Peer bij Erik Vandevoort. Op jonge leeftijd won zij reeds twee internationale beiaardwedstrijden (Deinze en St. Amand-les-eaux) en in haar thuisgemeente Meerhout kreeg zij de gemeentelijke cultuurprijs voor haar beiaardverdiensten.

Concerteren deed zij reeds op de beiaarden van Mechelen, Nieuwpoort, Brugge en Peer. Tevens studeert Elien aan de stedelijke academie voor Muziek en Woord te Geel het instrument orgel bij Luc De Winter.

Jasper Deptraetere

25 mei 16u30

 

Jasper Depraetere (°2000) is leerling van Koen Van Assche. Hij zit in de hogere graad van de Koninklijke Beiaardschool “Jef Denyn” te Mechelen en van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord, Dans te Lier. In Lier studeert hij daarbovenop basgitaar en muziektheorie (beide in de Jazzrichting) en speelt in verschillende bands.

In 2015 won hij de Internationale Jeugdbeiaardwedstrijd te Deinze.

Sinds 2016 werd hij voorzitter van de Lierse Beiaardvereniging.

 

Boudewijn & Lydia Zwart (NL)

17 juni 15u30 (kinderprogramma) & 17 uur (concert)

 

Duo ‘Black & Beauty’ wordt gevormd door Boudewijn Zwart en zijn dochter Lydia. Zij willen als duo de beiaard op een verfrissende en vrolijke manier onder een breed publiek brengen. Het programma varieert van klassiek tot easy-listening, waarbij ook internationale volksliederen een belangrijk bestanddeel vormen.

 

Lydia Mussche-Zwart studeerde klassieke gitaar bij de Australische gitarist Peter Constant en piano bij de Russische pianiste Evelina Vorontsova. Na beiaardstudie bij haar vader behaalde zij in 2011 het Bachelor-diploma aan Carillon Instituut Nederland te Dordrecht. Zij speelde jarenlang als gitariste mee in het Nederlands Jeugd Gitaar Orkest o.l.v. Peter Constant . Lydia wordt zowel in binnen- als buitenland regelmatig gevraagd voor beiaardconcerten. Zij is als bestuurslid werkzaam binnen verschillende carillonverenigingen en geeft beiaardvoorstellingen en lezingen voor jong en oud.

 

Boudewijn Zwart studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Hij is stadsbeiaardier in meerdere plaatsen en daarnaast werkzaam als organist, pianist en componist. Onder de titel 'Bell Moods' reist hij door heel Europa met zijn eigen ontworpen rijdend Concert Carillon en treedt hij op in samenspel met verschillende muziekformaties (zie ook www.bellmoods.com).

Tom Van Peer (op accordeon)

24 september 16u30

 

Tom Van Peer (1975) is niet de eerste beste. Op zijn zevende speelde hij reeds klassieke piano. “Toen ik enkele jaren later de beiaard over de stad hoorde weerklinken,

wilde ik graag beiaardier worden. Het leek me een leuke gedachte om de stad onder muziek te zetten. Ik was toen dertien of veertien”, herinnert Tom zich.

Twee jaar later schreef hij zich in aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn, waar hij in 1998 met grote onderscheiding afstudeerde. “Ik was 22, een van de jongste ooit.

In datzelfde jaar heb ik ook de Koningin Fabiolawedstrijd gewonnen, een internationaal concours voor beiaardiers”

Wat speelt de beiaard elk uur ?

Het slaan van het uur op de toren wordt steeds voorafgegaan door een korte automatische bespeling van de beiaard.

Deze melodie wordt maandelijks, rond het midden van maand, aangepast.

Ook jij kan daaraan meewerken, laat ons weten welke melodie jij graag zou horen en we houden hiermee, in de mate van het mogelijke, rekening bij de volgende aanpassingen.

info@beiaardvriendengrimbergen.be

 

- Ein Madchen oder Weibchen (Mozart)

- Fur Elisee (Beethoven)

- Bagatelle (Beethoven)

Download hier het volledige programmaboekje met de beiaardconcerten 2017

Happy Birthday "50" (2014)

Tom Van Peer op de Grimbergse beiaard

Geluidstechniek en opname:

Dieter De Mulder "Ranke Klanken" - Grimbergen

Alle rechten © Beiaardvrienden Grimbergen 2015

Gastbeiaardiers 2017